Beste,
Ten eerste vind ik dat vrijheid van mening uiten zoals het in vernoemd artikel is gebeurd, het tegendeel van democratie is.

De pers heeft géén kans gegeven aan de betrokken partij zich te verdedigen, dus zij gebruikt een macht tegen haar slachtoffer zonder dat haar slachtoffer zichzelf op dezelfde wijze kan verdedigen. Dat kan je moeilijk democratie noemen.
De huidige problematiek is ons zéér bekend en niets nieuws.

De joodse gemeenschap bestaan hier in Antwerpen al bijna 100 jaar met verschillende joodse scholen. De laatste jaren zijn die onder vuur genomen door verschillende instanties, ministers van onderwijs, de pers enz..
Alle joodse scholen hebben 1 gemeenschappelijk doel dat ze elk op hun eigen wijze nastreven; de joodse godsdienst en onze educatie voort te geven aan de volgende generaties, gepaard met een maximum van integratie in het Belgisch volk hetzij de taal, economie, wetenschappen enz.

Er wordt op geen enkele school haat gepredikt noch tegenover het lokale volk noch tegen allochtonen. Onze kinderen studeren af op een hoog niveau.

Ze zijn immers klaargestoomd voor hetzij verder te studeren ofwel in de economische wereld in te stappen. De historie der jaren kan dit getuigen: honderdtallen of zelfs duizendtallen afgestudeerden op alle niveaus: dokters, tandartsen, logopedisten, architecten, ingenieurs en accountants, noem maar op. Er staat maar 1 ding centraal in de educatie van alle Joodse scholen: de opvoeding die ons vertrouwd is door onze voorouders door te geven, gepaard met een belangrijk niveau voor het integreren van een nieuwe, beschaafde wereld.
In onze scholen hebben we géén problemen met drugs, intimidatie e.d.

Er is meermaals door niet-joodse leerkrachten gesteld dat zij verkiezen op onze scholen les te geven omdat zij zich veiliger voelen.
De info die door de pers de wereld ingaat, de obstakels die door een paar ministers voorgelegd worden, is ogenschijnlijk een reflectie van haat en jaloezie.
Heeft een andere opvoeding meer intelligentie bewezen? Of eerder problematiek? In de wereld van vandaag met de huidige technologie, kampen veel scholen met minder en minder afgestudeerden. De formule voor de opvoeding in een huidige wereld moet misschien aangepast worden…

Misschien dat de pers zich daarmee kan bezighouden en de scholen die het goed doen rustig, op haar eigen manier laten verder doen.

Mendy Thaler