Alumni getuigen

A phenomenal all around great school…

As a mother who’s had a few children in the school, I want you to know that the education is top rate! Mrs. Galitzky and Mrs. Stark create an excellent atmosphere in the school. I know that my girls, their friends, and many others looked forward to coming to school every day. They were very… Lees meer “A phenomenal all around great school…”

Raizy Fogel

Eeuwige dank

Zowel ikzelf als mijn drie dochters zaten op Benoth. Momenteel heb ik zelf ook 5 kleinkinderen die er school lopen. Ik ken mevr. Galitzky al sinds 1963 en ik vond haar toen al een fantastische persoon en een geweldige directrice. En met de jaren is mijn oprechte waardering t.o.v. haar steeds gestegen. Voor mij is… Lees meer “Eeuwige dank”

Esther Klein

Gemotiveerde studenten

Het klinkt mij nog in de oren. Ik hoor het mevr. D. H. (leerkracht) nog roepen: ‘jullie zijn droomleerlingen. Pracht van kinderen. Op andere scholen word ik achtervolgd, wat hier helemaal niet het geval is. Hier laten wij onze tassen gewoon op tafel achter. We hoeven ze niet op slot te zetten.’ (anno 2001) Behalve… Lees meer “Gemotiveerde studenten”

Gitty G

Jullie school

Hoewel ik noch de feiten, noch de juiste toedracht ken van een uitgesmeerd incident, ken ik wel iemand uit jullie gemeenschap. Iemand voor wie ik zeer veel respect en bewondering heb. Iemand, zeer gedegen en die ik niet alleen professioneel maar ook als persoon, als mens zeer hoog inschat. Iemand in wie ik geloof en… Lees meer “Jullie school”

Patrick Bracke
Gewezen zaakvoerder

Benoth, mijn thuis!

“Benoth, jij bent ons ‘haim’! Benoth, wij willen met jou ‘gain’!” luidde het elk jaar op 30 juni tussen de schoolmuren van Benoth tijdens al mijn schooljaren!! De meisjes van het laatste jaar konden geen afscheid nemen aan de schoolpoort, omdat Benoth werkelijk hun “thuis” was. Ik hoor niet zo vaak van andere scholen dat hun… Lees meer “Benoth, mijn thuis!”

E. Weber
Administratief bediende

Benoth – het geheim van ons succes

oktober 2018 Hogeschool Vives te Torhout
We zitten in een klas van 31 studenten onze eerste les Frans te volgen. De studie lijkt moeilijker dan verwacht. De meerderheid van de studenten is Franstalig, wat bij ons niet het geval is.
De kansen liggen niet echt in ons voordeel… Gaan we de studie kunnen… Lees meer “Benoth – het geheim van ons succes”

G.G. N.S. C.S. S.W.
studenten

Yavne Benoth – fantastische school

YAVNE – BENOTH – FANTASTISCHE SCHOOL als oudleerlinge en moeder van 4 dochters die een fantastische leertijd hadden in Benoth kan ik niet anders dan reageren op het artikel verschenen in de krant. YAVNE – BENOTH – FANTASTISCHE SCHOOL waar Ikzelf en mijn dochters een fantastische tijd hadden en er veel geleerd hebben, zowel qua… Lees meer “Yavne Benoth – fantastische school”

Reichman Libe
Manager - Consultant Medical Supplies - Business Management - E-commerce - Web design

Kop op! Laat je niet doen!

Worden de Amerikaanse scholen, waar zich dagelijks schietpartijen voordoen door ontevreden ex-studenten, ook zo in de kijker gezet? Of in vraag gesteld?
In elke organisatie, zonder uitzondering, bevinden zich ontevreden leden. Worden die dan ook zo serieus genomen? En komen die ook in de krant?
Onnozel en kinderachtig! Het doet mij zeer pijn… Lees meer “Kop op! Laat je niet doen!”

Miriam Kohen (Hindy)
Leerkracht basisonderwijs

From a guest perspective

To the principal of Benoth Jerusalem, The reason that I took time out of my busy schedule is that our community, may it be in Europe, Asia or America, is very small and news travels fast, and I quickly came to hear about the article in the press. I used to come from the USA… Lees meer “From a guest perspective”

David Josow
Jeweller

Overstuur

Ik werd helemaal overstuur wanneer ik het artikel in de krant las. De inhoud ervan klopt langs geen kanten! Ik zat zelf op deze school en heb nooit enige problemen ondervonden. In tegendeel, de directie was altijd bereid om me te helpen! Mijn kinderen zijn daar ook heel gelukkig.  Ze gaan elke dag zo graag… Lees meer “Overstuur”

Rivka Weber
Ouder

Niet correct

Met dit schrijven wil ik reageren op het artikel verschenen op 5 oktober 2019 over de school Yavne-Benoth Ikzelf zat op Yavne-Benoth, en heb hier zeer positieve herinneringen aan overgehouden. Mijn eigen kinderen stuur ik ook naar deze school. Ik begrijp dit artikel helemaal niet. Ik heb nog nooit echte problemen ervaren bij geen enkel… Lees meer “Niet correct”

Rifky Berger
Vrijwilliger

Actief burgerschap

Als zorgleerkracht heb ik 4 jaar op Yavne-Benoth gewerkt. De leerlingen krijgen les in een omgeving waar actief burgerschap centraal staat: samen leven, respect, gelijkwaardigheid, en betrokkenheid, zijn waarden die zowel in de school als daarbuiten gestimuleerd worden. Dit zijn waarden die in een multiculturele maatschappij noodzakelijk zijn om samen een diverse samenleving op te… Lees meer “Actief burgerschap”

Nele Willems (Avigayil)
ergotherapeut, zorgleerkracht & onderwijzer in het buitengewoon onderwijs

Vlaanderen koestert haar trots

Antwerpen, 6 oktober 2019 Geachte Heer Inspecteur-Generaal, Het was met veel verbazing dat ik de uitbarstingen in de media tijdens het afgelopen weekend heb gevolgd. Als ik in de nabije toekomst zelf een krantenartikel zou mogen schrijven zou die er precies zo uitzien:   Foto’s: zie GVA, HLN, DSVlaanderen koestert haar trotsHet Vlaamse Onderwijsministerie… Lees meer “Vlaanderen koestert haar trots”

Chava Dominitz
Toegepaste psycholoog zoco Bao

Schande

Wie zit daarachter? Wat stoort hen precies? Heeft de pers geen werk genoeg? Weten ze niet meer wat te doen? Het is toch niet normaal dat men een school die al zoveel decennia bestaat zo probeert te bevuilen? Wie zijn die journalisten en wat is hun bedoeling? Waarom schrijven ze belachelijke artikelen? Waarom doen ze dat? Die… Lees meer “Schande”

Beilou Davidovitz
Huisvrouw

Onrechtvaardig

Het moet niet altijd waar zijn.
Donald Trump zou zeggen ‘fake news’! Voor wat de Belgische pers zich permitteert is het woord schande veel te klein. Niet alleen schandalig maar dom, zonder een milligram verstand. Ik ben trots en fier dat mijn dochter in die school onderwezen is. Mijn dochter Rachel is gewoon een voorbeeld… Lees meer “Onrechtvaardig”

F. Schapira
Handelaar

Goede huismoeder

Ik werk meer dan voltijds in verschillende functies en op verschillende plaatsen. Toch streef ik ernaar om op de eerste plaats een ‘goede huismoeder’ te zijn. En dit heb ik op Benoth meegekregen. Na een volle en stressvolle werkdag thuiskomen naar mijn gezin en weten dat wij er voor elkaar zijn. De opvoeding van mijn… Lees meer “Goede huismoeder”

R. Gross
sales manager

Strengste school van Vlaanderen – verstikkende greep….

Sinds 1979 werk ik als niet-joodse in de basisschool. Ik ken deze gemeenschap, vele oud leerlingen en de schoolleiding van Yavne Benoth goed.
Met verbazing las ik verschillende krantenartikels.
Ik geloof, ondanks alle negatieve commentaar dat de schoolleiding en het team van Yavne Benoth zich vooral bezighoudt met goed onderricht en opvoeding volgens… Lees meer “Strengste school van Vlaanderen – verstikkende greep….”

Linda Cnaepkens
Schooldirecteur basisschool Benoth Jerusalem

Mijn directie, mijn wijze mentor

Oh wat spijtig dat er zoiets moet gebeuren om deze getuigenissen te laten horen. Maar nu het toch gebeurd is, grijp ik de gelegenheid om mijn ervaringen te delen. Esther, jij somt mooie belangrijke herinneringen op. Maar je bent een belangrijke vergeten, nl. de zorgen die Mevr. Stark heeft voor elke leerling. Meerdere keren merkte… Lees meer “Mijn directie, mijn wijze mentor”

Raizy Mund
Leerkracht

Yavne-Benoth; onderwijs op niveau.

Het artikel over Yavne-Benoth in ‘Het Nieuwsblad’ heeft mij ten zeerste geschockeerd, ik begrijp absoluut niet hoe men aan deze onwaarheden geraakt.
Mijn kleindochters krijgen in de Yavne-Benoth school onderwijs op niveau. De school bereidt hen voor om te kunnen meedraaien in de maatschappij en geeft hen een waardig diploma mee.
En dit,… Lees meer “Yavne-Benoth; onderwijs op niveau.”

Nelly Rand
Zelfstandige

De pers is geen democratie

Beste,
Ten eerste vind ik dat vrijheid van mening uiten zoals het in vernoemd artikel is gebeurd, het tegendeel van democratie is. De pers heeft géén kans gegeven aan de betrokken partij zich te verdedigen, dus zij gebruikt een macht tegen haar slachtoffer zonder dat haar slachtoffer zichzelf op dezelfde wijze kan verdedigen. Dat… Lees meer “De pers is geen democratie”

Mendy Thaler
Bestuurder KMO's

Benoth , home away from home……

Als ik mijn schoolherinneringen in 1 zin moest samenvatten dan zou het zo klinken: De plaats waar ik het allerbeste naartoe ging…….de plaats waar het echt moeilijk was om afscheid van te nemen!!!!!!!!!!
Zoveel inhoudsvolle lesuren.De school waar iedereen precies familie van mekaar is. De school waar ik en heel veel anderen uren dagen… Lees meer “Benoth , home away from home……”

Faigy Schprecher
Musical recording - studio director

Meneer en mevrouw de journalist

Meneer en mevrouw de journalist jullie moesten zich schamen om zo’n laag artikel te schrijven op basis van “horen zeggen”. Misdadigers, maffiosi, verkrachters worden in artikels met hun initialen vernoemd en jullie bezwaren zomaar met naam en toenaam twee hele bijzondere, speciale dames. Hebt u de moeite genomen om eens met hen te praten? Namen… Lees meer “Meneer en mevrouw de journalist”

Martine Schoonjans
Gepensioneerde kinesiste

Open brief van een Antwerpse Jood

Met veel ontsteltenis verspreidde zich binnen onze gemeenschap het nieuws van de aanslag in Duitsland op een Joodse synagoge op Jom Kippoer, de heiligste Joodse feestdag van het jaar. In de media wordt de vraag gesteld: “Hoe kan dit toch gebeuren?” Maar de media zijn ook de eerste om toe te happen om sensatienieuws te… Lees meer “Open brief van een Antwerpse Jood”

Jonath Jonathan
Leerkracht Nederlands en Geschiedenis

Terugdenkend aan mijn schooljaren op Benoth

Maandag 28 juni 2004, om 23.00 u ’s avonds. Dankbrieven gebundeld. Mijn diploma op zak. Mijn dierbare school. Missen zal ik de fantastische uitdagingen op cognitief vlak de gelegenheden tot zelfontplooiing op sociaal – emotioneel vlak de talloze extra activiteiten – een grote meerwaarde naast het gewone curriculum Tranen prikkelen in mijn ogen … ik… Lees meer “Terugdenkend aan mijn schooljaren op Benoth”

Perel Kohen
Logopediste

Diepe verontwaardiging

Beste allen, Ik was diep verontwaardigd toen ik zoveel tegenstrijdige feiten, totaal uit de context gehaald, naast mekaar zag staan. Bij een aantal adjectieven, moest ik bij wijze van spreken het woordenboek er bij gaan halen, omdat die zodanig misplaatst waren. Al de deadlines op het werk niettegenstaande – heb ik de pen gepakt om… Lees meer “Diepe verontwaardiging”

Malka Weingarten
Accountant
Strong Testimonials form submission spinner.

Required

What is your full name?
What is your email address?
A headline for your testimonial.
What do you think about us?